Mnogi ljudi imaju problem kada pripremaju hranu u tavi da im se lijepi neovisno o tome koliko uliju ulja. Jedna influencerica je na svom Instagramu profilu pokazala kako to izgleda u praksi.
Zagrijala je tavu, a zatim zgužvala papir za pečenje i stavila ga u tavu. U papir je ulila ulje i nastavila s pečenjem. Jelo joj se nije zalijepilo za tavu, a i štednjak je također ostao čist jer nije dolazilo do većeg prskanja.
Takav način može uzrokovati rak
Neki su joj predložili bolje taktike: "Ulijte malo crnog vina s češnjakom i malo ljutike. Imat ćete čistu tavu i bombastičan umak.
"Znate da morate prethodno zagrijati tavu od nehrđajućeg čelika, zar ne? Znate da je dovoljno kada stavite kap vode i onda se slobodno kreće po tavi. Kad to vidite, spremni ste kuhati bilo koju hranu i neće se zalijepiti za nju", objasnila je jedna žena.
Kada su njezini pratitelji vidjeli što je napravila, poručili su joj da je to opasno.
"Papir za pečenje je otrovan, pogotovo kad se zagrije", "Super, sada imate lijepu mikroplastiku u svom tijelu", "Nemojte to činiti osim ako ne želite novi oblik raka", glasili su ostali komentari.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Neslavni smo rekorderi. Hrana skuplja nego u EU: 'Krenulo s junetinom, prelilo se na teletinu, pa na svinjetinu'