Koliko često ste razmišljali o tome da napravite pizzu, ali ste pomislili da bi možda bilo najbolje pronaći zdraviju alternativu? Što ako vam kažemo da i pizza može biti zdrava?
Tradicionalna kora i tijesto mogu biti masni i nezdravi pa je prilikom pripreme zdrave pizze, najbolje koristiti integralno ili bezglutensko brašno.
Osim što je u pitanju zdravije brašno, samo po sebi pruža dugotrajniji osjećaj sitosti, što umanjuje želju za konzumacijom nezdravih grickalica.
Također doprinose stabilizaciji razine šećera u krvi.
Pronađite vašu najbolju verziju
Kreativni možete biti i s nadjevom za čiju pripremu možete koristiti svježe rajčice, paprike, gljive i špinat koji pored savršenog okusa, obogaćuju pizzu vitaminima i mineralima.
Kako bi dobili zdraviju verziju pizze, nije loše ni zamijeniti klasičan sir onim niskokaloričnim ili veganskim sirom. Takvim potezom smanjujete sadržaj zasićenih masti i kolesterola.
Pizza pomaže i u smanjenju boli
Znanstveno je dokazano i da pizza može pomoći u ublažavanju bolnih simptoma iscrpljujućeg stanja.
Za studiju koja je objavljena u Nutrients, stručnjaci su analizirali konzumaciju pizze 365 osoba između 18 i 65 godina.
Sudionici koji su jeli pola pizze više od jednom tjedno prijavili su smanjenje boli u usporedbi s onima koji su jeli dvije pizze mjesečno.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Kuhar 2800, konobar 1500, pizza majstor 2000 eura: Evo kolike plaće mogu očekivati ostali sezonci?