Slavna američka filmska glumica i pjevačica Marilyn Monroe još je pedesetih progovorila o svom zdravstvenom režimu u intervjuu za Pageant Magazine, prenosi Daily Mail.
Otkrila je kako je došla do svojih dobro poznatih oblina koje "nikada nije smatrala tako iznimnima" te iznijela detalje svoje prehrane koju su ljudi i tada smatrali apsolutno bizarnom.
Iako paparazzi tada nisu bili jednako česta pojava kao danas, slavna glumica je često kuhala kod kuće kako bi izbjegla odlaske u restorane i paparazze koji su je slijedili.
Jutro je počinjala grijanjem mlijeka i umućivanjem jajeta u mlijeko. U vruće mlijeko razbila bi dva sirova jaja te ih umutila vilicom. Uz taj hranjivi napitak pila je i multivitaminsku tabletu. Napitak bi pila dok se oblači i sprema za dan.
"Sumnjam da bi ijedan liječnik mogao preporučiti hranjiviji doručak za djevojku koja je u žurbi", rekla je tada.
Razgovor o ručku je preskočila, a za večeru je, kaže, uvijek jela neku namirnicu bogatu bjelančevinama sa sirovim mini mrkvicama. Meso - najčešće janjeće kotlete, odrezak ili jetrica obično bi jače zapekla ,a uz njega pojela četiri ili pet sirovih mrkvica.
"Čini se da sam djelomice zec, sirova mrkva nikad mi ne dosadi", našalila se.
Slavna glumica i pjevačica navodi da je uvijek ostavljala mjesta za desert.
"Tijekom tjedna jedem jednostavnu hranu kako bih navečer, dok se vraćam sa satova glume, mogla stati u slastičarnici. Tamo jedem sladoled s vrućim preljevom. Sigurna sam da si ovakav užitak ne bih mogla dopustiti da tijekom dana ne jedem gotovo isključivo bjelančevine", zaključila je.
Podsjećamo, intervju o prehrani dala je 10 godina prije svoje smrti. Umrla je 1962. u svom domu od predoziranja barbituratima sa samo 36 godina.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Tko su nebinarne osobe i zašto su kod nas dobili lavinu uvreda