NIJE BILO DOBRO /

Blijeda Hrvatska razočarala na otvaranju Gjensidige kupa, Norvežani nas razbili

Image
Foto: Svein André Svendsen

Tekstualni prijenos utakmice Hrvatska - Norveška mogli ste pratiti na portalu Net.hr, dok dvoboj možete pogledati na platformi Voyo

9.5.2024.
16:27
Svein André Svendsen
VOYO logo

Hrvatska - Norveška

26-32

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom 32-26 od Norveške otvorila je Gjensidige kup u Oslu.

Image
SUPERBRZI RUKOMET /

Evo gdje možete gledati spektakularni okršaj Hrvatske i Norveške

Image
SUPERBRZI RUKOMET /

Evo gdje možete gledati spektakularni okršaj Hrvatske i Norveške

Otvorili smo dobro, lijepim golom Klarice, no Norvežani su odmah odgovorili i izjednačili. Uskoro smo dobili i igrača više pa preko Martinovića stigli do 2-1, ali domaćini su nam nakon toga uspjeli i zabiti s igračem manje za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 6. minuti prvi put smo se našli u rezultatskom zaostatku, međutim odgovorili smo preko Načinovića i Martinovića te ponovno preuzeli vodstvo. U 12. minuti prvi puta smo imali plus dva (7-5) nakon što je iz vana potegnuo Duvnjak.

Međutim nije to dugo trajalo jer su nam Norvežani odgovorili sa serijom 6-1 te tako natjerali izbornika Sigurdssona da pozove minutu odmora. Odmah nakon minute odmora odgovorili smo golom Maraša za 11-9, a onda i preko Martinovića došli na minus jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Previše grešaka radili smo u napadu, što su Norvežani znali kazniti pa su u 26. minuti ponovno bili na plus tri (14-11). Srećom na golu smo imali Kuzmanovića pa domaćini nisu otišli na osjetniju prednost do poluvremena, već samo sa plus dva (16-14).

Ni početak nastavka nije donio bolju igru Hrvatske gdje smo u prvih devet minuta zabili samo jedan gol, što su Norvežani iskoristili te otišli na plus četiri (19-15). Mogli su i do uvjerljivijeg vodstva, ali srećom imali smo Kuzmanovića na golu koji je branio zicere. Loše otvaranje natjeralo je Sigurdssona na novu minutu odmora.

Krenuli smo igrati sedam na šest pa pogriješili u napadu, što je domaćin odmah kaznio u 38. minuti prvi put došao na plus pet (20-15).

Bili smo bez gola osam minuta, a onda je napokon zabio Klarica i smanjio na 20-16. Uslijedilo je razdoblje igre gol na gol do 45. minute kada su Norvežani prvi put bili na plus sedam (25-18). Odgovorili smo s dva brza gola i natjerali domaćine na minutu odmora. Nažalost, do kraja nismo se uspjeli probuditi, Norvežanini su održavali prednost, tek smo u završnici ublažili poraz za konačnih 32-26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam pogodaka, dok je vrlo dobro svoj dio posla obavio vratar Dominik Kuzmanović koji je imao 14 obrana. Najbolji kod Norveške bio je Alexander Blonz koji je postigao 11 golova.

U petak će hrvatski rukometaši imati dan odmora, nakon čega 11. svibnja od 13:45 sati igramo protiv Argentina, a turnir ćemo zatvoriti dvobojem protiv Danske u nedjelju 12. svibnja od 14:15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve tri utakmice moći ćete gledati na RTL televiziji te platformi Voyo.

ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo