NIJE SVE BAJNO / Dalić nakon objave popisa progovorio za RTL: 'Neki će se morati popraviti'

Image
Foto: Dalić nakon objave popisa progovorio za RTL

Okupljanje reprezentacije je 26. svibnja, nakon čega slijedi odlazak u Rijeku gdje će "Vatreni" trenirati do 3. lipnja kada ih na Rujevici očekuje pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije

20.5.2024.
20:30
Dalić nakon objave popisa progovorio za RTL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak u zagrebačkom pubu Pivana popis kandidata za predstojeće Europsko prvenstvo 2024. koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja održati u Njemačkoj. Dalić je objavio popis sa 26 imena. U skladu s pravilima natjecanja, sve reprezentacije do 7. lipnja moraju UEFA-i dostaviti popis od najmanje 23, a najviše 26 igrača.

Image
PORUKA BEZ RIJEČI /

Modrić se javio nakon što je Dalić objavio popis hrvatskih reprezentativaca

Image
PORUKA BEZ RIJEČI /

Modrić se javio nakon što je Dalić objavio popis hrvatskih reprezentativaca

Nakon objave popisa izbornik je progovorio za RTL o stanju u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa uglavnom su igrači u dobroj formi, završavaju prvenstvo, a neki su već osvojili trofeje, na čemu im ja čestitam. Neki koji su na popisu će morati popraviti svoju formu. Imamo zaista jednu lijepu priču, nemamo nekih velikih briga, samo da se nitko ne ozlijedi, da ovi koji su malo 'roviti' da imaju vremena da se oporave i da budu 15. lipnja spremni", poručio je izbornik.

Okupljanje reprezentacije je 26. svibnja, nakon čega slijedi odlazak u Rijeku gdje će "Vatreni" trenirati do 3. lipnja kada ih na Rujevici očekuje pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije. Također, 5.lipnja Vatreni putuju u Vatikan gdje će ih primiti Papa Franjo. Reprezentacija ostaje u Rijeci do 7. lipnja kada putuje u Portugal, gdje će dan kasnije u Lisabonu igrati posljednju pripremnu utakmicu uoči EP-a protiv Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici srebra i bronce s posljednja dva World Cupa, 9. lipnja dolaze u svoju bazu u njemački gradić Neuruppin, a dan kasnije, 10. lipnja u 18 sati, održat će i otvoreni trening za javnost.

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini B, prvu utakmicu Dalićevi odabranici imat će 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske. Četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Albanije u Hamburgu, a 24. lipnja je u zadnjem kolu u Leipzigu susret protiv Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u osminu finala izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo