NIJE BILO DOBRO / Blijeda Hrvatska razočarala na otvaranju Gjensidige kupa, Norvežani nas razbili

Image
Foto: Svein André Svendsen

Tekstualni prijenos utakmice Hrvatska - Norveška mogli ste pratiti na portalu Net.hr, dok dvoboj možete pogledati na platformi Voyo

9.5.2024.
16:27
Svein André Svendsen
VOYO logo

Hrvatska - Norveška

26-32

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom 32-26 od Norveške otvorila je Gjensidige kup u Oslu.

Image
SUPERBRZI RUKOMET /

Evo gdje možete gledati spektakularni okršaj Hrvatske i Norveške

Image
SUPERBRZI RUKOMET /

Evo gdje možete gledati spektakularni okršaj Hrvatske i Norveške

Otvorili smo dobro, lijepim golom Klarice, no Norvežani su odmah odgovorili i izjednačili. Uskoro smo dobili i igrača više pa preko Martinovića stigli do 2-1, ali domaćini su nam nakon toga uspjeli i zabiti s igračem manje za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 6. minuti prvi put smo se našli u rezultatskom zaostatku, međutim odgovorili smo preko Načinovića i Martinovića te ponovno preuzeli vodstvo. U 12. minuti prvi puta smo imali plus dva (7-5) nakon što je iz vana potegnuo Duvnjak.

Međutim nije to dugo trajalo jer su nam Norvežani odgovorili sa serijom 6-1 te tako natjerali izbornika Sigurdssona da pozove minutu odmora. Odmah nakon minute odmora odgovorili smo golom Maraša za 11-9, a onda i preko Martinovića došli na minus jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Previše grešaka radili smo u napadu, što su Norvežani znali kazniti pa su u 26. minuti ponovno bili na plus tri (14-11). Srećom na golu smo imali Kuzmanovića pa domaćini nisu otišli na osjetniju prednost do poluvremena, već samo sa plus dva (16-14).

Ni početak nastavka nije donio bolju igru Hrvatske gdje smo u prvih devet minuta zabili samo jedan gol, što su Norvežani iskoristili te otišli na plus četiri (19-15). Mogli su i do uvjerljivijeg vodstva, ali srećom imali smo Kuzmanovića na golu koji je branio zicere. Loše otvaranje natjeralo je Sigurdssona na novu minutu odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuli smo igrati sedam na šest pa pogriješili u napadu, što je domaćin odmah kaznio u 38. minuti prvi put došao na plus pet (20-15).

Bili smo bez gola osam minuta, a onda je napokon zabio Klarica i smanjio na 20-16. Uslijedilo je razdoblje igre gol na gol do 45. minute kada su Norvežani prvi put bili na plus sedam (25-18). Odgovorili smo s dva brza gola i natjerali domaćine na minutu odmora. Nažalost, do kraja nismo se uspjeli probuditi, Norvežanini su održavali prednost, tek smo u završnici ublažili poraz za konačnih 32-26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam pogodaka, dok je vrlo dobro svoj dio posla obavio vratar Dominik Kuzmanović koji je imao 14 obrana. Najbolji kod Norveške bio je Alexander Blonz koji je postigao 11 golova.

U petak će hrvatski rukometaši imati dan odmora, nakon čega 11. svibnja od 13:45 sati igramo protiv Argentina, a turnir ćemo zatvoriti dvobojem protiv Danske u nedjelju 12. svibnja od 14:15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve tri utakmice moći ćete gledati na RTL televiziji te platformi Voyo.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo