Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Talijanska Pasta Primavera će probuditi nepce novim okusom

Talijanski specijaliteti su česti odabir laganih ljetnih obroka, a kad su uz to još i zdravi i finog okusa, onda je obrok prava poslastica. Ovaj recept za dvoje stvoren je za večernje uživanje...

VIDEO

Sastojci: 50 g bosiljka, 1 režanj češnjaka, 30 g parmezana, 225 ml maslinova ulja za pesto + 25 ml za tijesto, 50 g pinjola (tostiranih), 50 g mladog špinata, 100 g pršuta, 100 g graška, 2 jaja (100 g), 200 g oštrog brašna, 50 g cherry rajčica, sol, papar

Priprema:

  • Od brašna, jaja, prstohvata soli i malo maslinova ulja zamijesite tijesto za domaću tjesteninu na način da u sredini brašna napravite udubljenje u kojem razmutite jaja, maslinovo ulje i malo soli te polako umješavate dio po dio brašna. Tijesto mijesite 8 – 10 minuta te ostavite da se odmori u hladnjaku oko pola sata. 
  • Bosiljak, češnjak, pinjole, šaku blanširanog špinata i parmezan stavite u multipraktik i blendajte na srednjoj jačini postupno dodajući maslinovo ulje.
  • U blender dodajte i dvije kockice leda kako pesto ne bi izgubio boju.
  • Grašak blanširajte u vrućoj vodi 2 – 3 minute i vodu ne solite jer sol mahunarke čini žilavima.
  • Izvadite tijesto iz hladnjaka, podijelite na 4 jednaka dijela i razvaljajte dio po dio što tanje. Tako razvaljano tijesto možete zarolati u štrucu i rezati rezance (tagliatelle).
  • Domaću tjesteninu kuhajte 3 – 4 minute, dok nije al dente.
  • Na maslacu okrenite grašak i ostatak mladog špinata, popržite kratko pršut, dodajte tjesteninu, sjeckanu cherry rajčicu i pesto te sve zajedno dobro promiješajte, uz dodatak vode od tjestenine ako se čini presuho.
  • Začinite po želji te ukrasite parmezanom i bosiljkom. 

Još recepata potražite u Skukatćute. U prodaji je po cijeni od 20 kuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Trikovi kako otjerati golubove i druge ptice iz vrta ili s balkona
JEDNOSTAVNO JE

Trikovi kako otjerati golubove i druge ptice iz vrta ili s balkona

Jedan od trikova uključuje jednostavnu aluminijsku foliju, koja se stavi na ogradu balkona. Taj zrcalni materijal će reflektirati odsjaj sunčevih zraka, što smeta svim pticama, ne samo golubima

Dnevni horoskop za nedjelju 2. lipnja: Bik će upoznati nekog zanimljivog, a Rak raspravljati
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za nedjelju 2. lipnja: Bik će upoznati nekog zanimljivog, a Rak raspravljati

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 2. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Na kavi kod Milčeca: 'Sve je skoro isto kao i prije 29 godina'
SIMBOL STAROG ZAGREBA

Na kavi kod Milčeca: 'Sve je skoro isto kao i prije 29 godina'

Kafić K&K Milčec, koji je u unajmljenom prostoru u Jurišićevoj 5 prije 29 godina otvorio poznati novinar, kolumnist i pisac Zvonimir Milčec jedno je od mjesta u gradu koje privlači mlade umjetnike i kreativce