CIJELI ŽIVOT KRIVO DRŽITE NOŽ: /

Stručnjakinja pokazala kako se pravilno reže i tvrdi: 'Više se nikad nećete posjeći'

Image
Foto: Giphy

Ona kaže da šokantnih 90 posto amaterskih kuhara drži nož pogrešno, a treba ovako

14.12.2018.
7:24
Giphy
VOYO logo

Ako se pitate zašto se svaki put porežete kada radite s nožem, odgovor je da vjerojatno držite nož pogrešno. Svatko ima neku svoju metodu, a većina ispruži kažiprst preko drške i njime pritišće oštricu. Ova pozicija stavlja pritisak na ruku, zapešće, laktove, pa čak i ramena.

Američka chef instruktorica Sue Gonsalves otkrila je kako se pravilno drži nož i reže poput profesionalca. U razgovoru za Good Food, rekla je da prije početka rezanja trebate dobro postaviti stopala. "Mnogi ljudi režu tako da stanu sa strane radne površine, a zapravo treba stati ravno prema njoj, na udaljenosti od pet centimetara od daske za rezanje", objasnila je stručnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CIJELI ŽIVOT POGREŠNO TOČITE PIVO: /

Nije ni čudo što vas napuhuje, evo kako to rade pravi znalci

Image
CIJELI ŽIVOT POGREŠNO TOČITE PIVO: /

Nije ni čudo što vas napuhuje, evo kako to rade pravi znalci

Velika većina griješi

Ona kaže da šokantnih 90 posto amaterskih kuhara drži nož pogrešno, a treba ovako: stisnite oštricu između palca i kažiprsta, dok preostala tri prsta opušteno obuhvaćaju dršku. Ovaj način daje vam više kontrole. Dakle, nož trebate držati prvenstveno palcem i kažiprstom.

Dok režete, pazite da vrh oštrice uvijek bude na dasci, a pomičite gore-dolje tijelo noža dok rukom nježno gurate nož prema naprijed. Ako vam se ploča za rezanje skliže po stolu, ispod nje stavite vlažnu maramicu koja će je fiksirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo