za bogatiji okus / Ne treba vam brašno: Svako jelo možete zgusnuti ovim namirnicama iz smočnice

Image
Foto: Shutterstock

Ovo su alternativni načini za zgušnjavanje umaka, uključujući opcije bez glutena

21.5.2024.
8:41
Shutterstock
VOYO logo

Gotovo svaka osoba koja kuha, trudi se pronaći najbolji način za zgušnjavanje umaka. Ponekad ne ide sve kako bismo htjeli pa se umaci nikako ne mogu zgusnuti.

Nemate vremena za kuhanje? Nema problema. Uzmite pjenjaču i slijedite ove savjete s alternativnim sastojcima iz vaše smočnice. Postoji mnogo alternativa za brašno koje možete koristiti, samo trebate biti malo kreativni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pasirano povrće

Ovaj pametan način zgušnjavanja umaka omogućuje vam da upotrijebite ono što već imate. Ispecite bilo koju vrstu krumpira, napravite pire u blenderu ili procesoru hrane i umiješajte u umak dok se potpuno ne sjedini.

Zapamtite da povrće ima svoje jedinstvene okuse, tako da ćete promijeniti okus svoje temeljne baze bilo kojim povrćem koje odlučite dodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Krumpirov škrob

Za ovaj zgušnjivač umaka bez glutena potrebna je jedna žlica škroba pomiješana s dvije žlice vode kako bi se dobila kaša. Umutite ga ili umiješajte u jednu šalicu vruće tekućine, neprestano miješajući dok se umak ne zgusne.

Image
Foto: Shutterstock

Aru prah

Ovaj prah je odlična prirodna zamjena za one kojima je potreban zgušnjivač umaka bez glutena. Kao i kod upotrebe kukuruznog škroba ili brašna za zgušnjavanje umaka, napravite kašu od praha miješajući dvije do tri žlice s jednakom količinom vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVISNO O KOLIČINI /

Koliko jaja dodati u smjesu za palačinke? Evo kako ćete to najtočnije izračunati

Image
OVISNO O KOLIČINI /

Koliko jaja dodati u smjesu za palačinke? Evo kako ćete to najtočnije izračunati

Dodajte prah u jednu šalicu vruće tekućine pjenjačom i miješajte dok se ne sjedini te dok se umak ne zgusne, piše Real Simple.

Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Jeste li znali da za apsorpciju željeza iz špinata s njime morate kombinirati limun?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo