DOMAĆE JE DOMAĆE / Srpski zet iz Italije podijelio recept za tjesteninu: Brzo i jednostavno!

Image
Foto: TikTok

Talijan je na TikToku otkrio recept za domaću tjesteninu

5.5.2024.
22:07
TikTok
VOYO logo

Talijanski TikToker se oženio u Beogradu, gdje sada i živi. Nedavno je usporedio cijene talijanskih namirnica u Srbiji i Italiji. U Italiji su proizvodi jeftiniji nego u Srbiji, a nedavno je na TikToku podijelio recept za domaću tjesteninu.

"Nakon objave videa u kojima sam usporedio cijene tjestenine u Beogradu i Batipagliji, mnogi su me pitali za recept kako napraviti domaću tjesteninu", započeo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije eksperimentiranja s različitim proizvodima koji se mogu naći u gotovo svakoj trgovini, konačno sam našao idealne sastojke za tjesteninu kao onu koju prave moji roditelji", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za tjesteninu

"1kg brašna (800g oštrog , 200g glatkog)
4 jaja
Prstohvat soli
50ml vode (ako treba još, dodajte polako. Tijesto ne treba biti mekano!)

Mjesiti dok tijesto ne bude sasvim glatko. Potom ga prekriti i ostaviti 30 minuta da odmori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
velike razlike /

Srpski zet iz Italije usporedio cijene: Ulje i tjestenina apsurdno skuplji, pivo iznenađuje

Image
velike razlike /

Srpski zet iz Italije usporedio cijene: Ulje i tjestenina apsurdno skuplji, pivo iznenađuje

Punjenje za raviole:

700g rikote (nismo je našli, tako da smo pomiješali Srijemski sir (Maxi 200g) i Sitan sir (Moja Kravica 500g). Kada pronađemo neko bolje rešenje, javljam!
2 žlice šećera
Svjež peršin
1 jaje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvući tjesteninu (na mašini idemo do 4 za raviole, a za taljatele do 5).

Image
Foto: Shutterstock

Tjesteninu ne bi trebalo isprati nakon kuhanja, jer ćete tako s nje maknuti škrob, pa onda neće upiti umak.

Od ove količine napravimo oko 60 raviola, i oko 300g taljatela. Tako da ih možete zamrznuti i čuvati za već neki ručak ili večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče kuhanja, u duboki lonac ulijte vodu, pa kada proključa dodajte sol. Zatim ubacite raviole (ili taljatele). Tjestenina je skuhana za svega nekoliko minuta, odnosno kada ispliva na površinu", napisao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Tjestenina, sirevi, zubne paste pa i vino - pojeftinjuju! Košaricu ćemo plaćati kao prije uvođenja eura?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo