BRZO GOTOVA /

Zasladite se dok pratite izbore: Hit recept za slasnu tortu s neočekivanim sastojkom

Image
Foto: Shutterstock

Torta od maslinova ulja jedna je od najuukusnijih koje ćete ikad probati te je 'jednostavno čudo'

17.4.2024.
12:48
Shutterstock
VOYO logo

Ova fenomenalna torta od maslinova ulja jednostavna je za napraviti te je vrlo ukusna. Ima blagi trag limuna u okusu te ostaje danima nevjerojatno vlažna i svježa, otkrila je profesionalna kuharica Mel na melskitchencafe.com.

Torta od maslinova ulja jedna je od najuukusnijih koje ćete ikad probati, a Mel tvrdi da je "jednostavno čudo koje se radi u samo jednoj posudi" koje nema okus po maslinovom ulju te je gotova za samo 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za tortu s maslinovim uljem

Evo kako jednostavno i brzo možete napraviti ovu ukusnu tortu s neočekivanim sastojkom.

Idealna je za druženje s članovima obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 160 g šećera,
  • 2 velika jaja sobne temperature,
  • 1 žlica svježe korice limuna,
  • dvije trećine šalice (135 g) ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
  • pola šalice (113 g) kiselog vrhnja ili običnog grčkog jogurta, sobne temperature,
  • četvrtina šalice (62 g) mlijeka sobne temperature,
  • 2 žlice svježeg soka od limuna,
  • 190 g glatkog brašna,
  • prašak za pecivo,
  • četvrtina žličice soli,
  • šećer u prahu, za posipanje.
Image
Foto: Shutterstock

Torta od maslinovg ulja jedna je od najuukusnijih koje ćete ikad probati te je 'jednostavno čudo u jednoj posudi'.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Dno okruglog kalupa za tortu obložite papirom za pečenje. Lagano namastite dno i stranice.

U veliku zdjelu dodajte šećer, jaja i koricu limuna i tucite električnom miješalicom dok ne postane gusta smjesa svjetlije boje, dvije do tri minute. Dodajte maslinovo ulje, kiselo vrhnje, mlijeko i limunov sok. Miješajte dok se dobro ne sjedine. Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte dok se smjesa ne sjedini.

Image
NAJBOLJI RECEPT! /

Pijana čokoladna torta desert je za pamćenje: Slasna je i kremasta, no nije za djecu

Image
NAJBOLJI RECEPT! /

Pijana čokoladna torta desert je za pamćenje: Slasna je i kremasta, no nije za djecu

Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu posudu. Pecite od 25 do 30 minuta, dok čačkalica ne izađe čista.

Ostavite tortu da se hladi u kalupu pet do sedam minuta prije nego što je okrenete na rešetku za hlađenje ili tanjur za posluživanje. Pustite da se potpuno ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gornji dio torte lagano pospite šećerom u prahu te je možete poslužiti sa svježim bobičastim voćem ili tučenim slatkim vrhnjem.

Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Klimatske promjene mijenjaju poljoprivredu i život: Masline se sade uz Dunav, krumpir već posađen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo