Čokoladni mousse, prozračna krema čija je tekstura mjehuričasta i pjenasta, francuski je klasik s kojim se ne treba šaliti i pristupati mu neozbiljno. Ova preukusna čokoladna krema ukrala je ono najbolje od klasičnog moussea – snijeg od bjelanjaka i čokoladu. Rezultat je krema savršenog čokoladnog okusa i lijepe lagane teksture, piše Pun Kufer.
Za najbolji biste rezultat trebali prestati tući snijeg netom prije nego što postigne najveću čvrstoću. Za ovaj desert treba vam manje od pet minuta, a od količina naznačenih u receptu dobit ćete dvije porcije. Izrađenu kremu stavite u hladnjak na barem četiri sata prije posluživanja. Poslužite je ukrašenu svježim listićima mente, uz šumsko bobičasto voće, kuglicu sladoleda od vanilije.
Sastojci za brzu čokoladnu kremu
– čokolada s barem 60 % kakaa
- 3 jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
Priprema brze čokoladne kreme:
1. Otopite čokoladu na pari u velikoj zdjeli.
2. Umiješajte žumanjke u otopljenu čokoladu.
3. Umutite bjelanjke u čvrsti (ali ne najčvršći) snijeg.
4. Polako sprijateljite čokoladu i bjelanjke: malo po malo snijega stavljajte u zdjelu s čokoladom. Nemojte miksati ni miješati, samo preklapajte bjelanjak čokoladom. Dok na ovaj način stavite sav snijeg u čokoladu, dobit ćete jednoliku smjesu.
5. Ulijte smjesu u šalice ili zdjelice u kojima ćete poslužiti kremu. Stavite u hladnjak na najmanje 4 sata pa poslužite.
Uživajte u ovoj čokoladnoj senzaciji. Dobar tek!
POGLEDAJTE VIDEO: 'Riža, med i čaj na policama bez roka trajanja. Hoćemo li slijediti primjer Nijemaca? Bilo bi dobro da se ipak ograniči...'