Nije novost da pravilno skladištenje pomaže pri očuvanju svježine svih namirnica - od povrća do žitarica pa čak i obrađene hrane. Za skladištenje krumpira mnogi traže tamno i hladno mjesto, primjerice podrum ili ormarić. No, niti to ponekad nije dovoljno te krumpiri unatoč svemu pocrne ili proklijaju.
"Čim dođete iz dućana krumpire izvadite iz plastične vrećice, operite ih i odrežite bilo koju zelenu točkicu koju zamijetite", za Express je rekla Natasha Blythe, specijalistica za higijenu hrane. Navodi da je krumpir nakon toga potrebno spremiti na tamno i hladno mjesto, daleko od sunca i izvora topline. Primjerice, u garažu ili kuhinjski ormarić udaljen od štednjaka.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/35416900-12c2-11ef-a4b8-7ad3e6e027ff/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
"Manje je vjerojatno da će drugi kuhinjski uređaji, kao što su tosteri, mikrovalne pećnice ili kuhala za vodu, utjecati na temperaturu", dodala je.
Savjetuje da se krumpir ni u kojem slučaju ne sprema u frižider. Niska temperatura frižidera aktivira škrob u krumpiru te ga pretvara u šećer, a zbog čega se razvija neobičan okus.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Strašan sudar autobusa i kamiona: Poginulo je najmanje 8 radnika