'TRAŽIT ĆEMO NOVO VJEŠTAČENJE' / Banožićeva odvjetnica o nesreći: 'Nije pretjecao'. Policijsko izvješće tvrdi drugačije

'Od samog početka Mario Banožić se mora nositi s time da je kriv za nešto što on smatra da nije počinio'

19.5.2024.
22:01
VOYO logo

Iako odvjetnica Ksenija Vržina u intervjuu za RTL tvrdi da bivši HDZ-ov ministar Mario Banožić nije pretjecao u stravičnoj nesreći u kojoj je život izgubio Goran Šarić, policijsko izvješće to opovrgava.

"Gospodin Banožić nije pretjecao", rekla je u intervjuu za RTL Dosje odvjetnica Ksenija Vržina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što je sudar bio u suprotnom kolničkom traku ne znači da je gospodin Banožić pretjecao. Mi ćemo svakako tražiti novo vještačenje. Na tome ćemo bazirati našu obranu", objasnila je odvjetnica Vržina.

Vržina je rekla da ne sumnja u vjerodostojnost vještaka, ali da je bio veliki pritisak u odnosu na cijeli slučaj od početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU /

Mario Banožić prvi put o nesreći: ‘Nisam bio pijan, nisam pretjecao, on je prešao u moju traku’

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU /

Mario Banožić prvi put o nesreći: ‘Nisam bio pijan, nisam pretjecao, on je prešao u moju traku’

"Prije nego što je započeo kazneni postupak, od samog početka Mario Banožić se mora nositi s time da je kriv za nešto što on smatra da nije počinio", dodala je.

Obitelji poginuloga Gorana Šarića izrazila je sućut, ali i potvrdila da je pokojni Šarić bio pod utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu potvrditi da je pokojni gospodin Šarić bio pod utjecajem alkohola, a o količini ne mogu govoriti. Uskoro će početi suđenje pa ćete moći saznati više", rekla je Ksenija Vržina.

PU vukovarsko-srijemska je 12. studenog prošle godine priopćila da je Banožić pretjecao kamion i frontalno se sudario s automobilom koji je nadolazio iz suprotnog smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak.

Uslijed zadobivenih ozljeda 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje. Po nalogu zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, nad tijelom preminulog vozača obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici 'Dr. Juraj Njavro' u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 44-godišnjeg vozača su izuzeti nesporni uzorci krvi i urina radi analize", priopćila je u studenom prošle godine vukovarsko-srijemska policija.

POGLEDAJTE VIDEO: Mario Banožić o kobnoj nesreći: 'Nisam bio pijan i nisam pretjecao. Želim da istina izađe na vidjelo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike