CHEF OTKRIO TRIK DA VAM SE JAJA NE LIJEPE ZA TAVU: /

Uopće ne trebate mnogo ulja, fora je u nečem drugom

Image
Foto: Giphy

Potrebna vam je samo jedna stvar koju ionako već imate u kuhinjskoj ladici

4.5.2019.
10:00
Giphy
VOYO logo

Sigurno mrzite kada pečete jaja u tavi, a sve se zalijepi na površinu. Nije neko rješenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao biti problem jer je jedan australski chef podijelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.

Image
PRŽENA JAJA POSTAJU ZDRAVIJA I UKUSNIJA UZ OVAJ MALI TRIK: /

Aroma će biti bogatija, a ni žumanjak se neće prepeći

Image
Foto: Thinkstock, Olha_Afanasieva

U čemu je fora?

Richard Cornish tvrdi da je sve što vam treba - papir za pečenje. Kada se tava zagrije na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinova ulja na papir i jaje razbijte izravno na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, preokrenite ga odgovarajućom žlicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, barem se nećete živcirati zbog neuspjelog obroka i ribanja zagorjele tave. Cornish također zagovara pokrivanje jaja dok se peku jer se tako toplina ravnomjernije raspoređuje po tavi, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo