ZANIMLJIVO / Francuski izbornik objavio popis igrača za Euro u Njemačkoj, odlukama iznenadio

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Ne sumnjam u ono što ga čini jakim, ako dodamo igračku inteligenciju i iskustvo," rekao je.

17.5.2024.
8:55
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps objavio je popis sa 25 igrača na koje će računati na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Image
STRAŠAN JE /

Znate li koje sportove trenira Baby Lasagna? 'To mi je baš najbolje'

Image
STRAŠAN JE /

Znate li koje sportove trenira Baby Lasagna? 'To mi je baš najbolje'

Na popisu se nakon duge pauze ponovo nalazi N'Golo Kanté koji je posljednji put među "Tricolorima" bili 2022. godine. Iznenađenje predstavlja i poziv mladom napadaču PSG-a Bradleyju Barcoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Olise, Malo Gusto, Mo Simakan, Jean-Clair Todibo, Axel Disasi, Matteo Guendouzi, Jean-Philippe Mateta i Moussa Diaby samo su neki od francuskih igrača koji će Euro gledati s drugih lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je uvijek teško, birati igrače za veliko natjecanje nije lagan posao," kazao je Deschamps za TF1 objasnivši zašto je zvao Kantéa. "Za mene je važno imati igrače na vrlo visokoj razini koji imaju iskustva. Kanté je imao odličnu sezonu, redovito smo ga pratili. U Saudijskoj Arabiji je vratio sve svoje fizičke sposobnosti. Uvjeren sam da će francuska momčad biti jača s N'Golom Kantéom," objasnio je Deschamps za TF1.

Dvostruki prvaci

"Ne sumnjam u ono što ga čini jakim, ako dodamo igračku inteligenciju i iskustvo," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska će na EP-u igrati u skupini D s reprezentacijama Nizozemske, Poljske i Austrije. Prije početka natjecanja "Les Blues" ​​će odigrati dvije prijateljske pripremne utakmice - 5. lipnja protiv Luksemburga u Metzu te 9. lipnja protiv Kanade u Bordeauxu.

Francuka je do sada dva puta bila europski prvak (1984., 2000.) i mnogi je vide kao jednog od najvećih favorita predstojećeg EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se logičnim da smo među favoritima. Osam europskih reprezentacija nalazi se na prvih deset mjesta na FIFA-inoj ljestvici, što dokazuje razinu europskog prvenstva," kazao je izbornik aktualnih svjetskih doprvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo