ZAHTJEVNA INTERVENCIJA / Dok smo mi tapkali uz 'Rim Tim Tagi Dim', HGSS spašavao planinara na Bijelim stijenama

Image
Foto: HGSS

Muškarac se nalazio izvan markirane staze na izrazito zahtjevnom terenu, a ispostavilo se da je stradao pri izbjegavanju većeg odrona kamena te zadobio teže tjelesne ozljede

13.5.2024.
9:17
HGSS
VOYO logo

Dok je Hrvatska plesala uz ritmove "Rim Tim Tagi Dim" Baby Lasagne na Eurosongu, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) spašavala je unesrećenog planinara na Bijelim stijenama.

HGSS je primio poziv u subotu u 18.30 sati preko centra 112 da je planinaru potrebna pomoć. Muškarac se nalazio izvan markirane staze na izrazito zahtjevnom terenu, a ispostavilo se da je stradao pri izbjegavanju većeg odrona kamena te zadobio teže tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivao se vrlo zahtjevan transport zbog čega je međusobnim dogovorom dvaju pročelnika odlučeno da na akciju spašavanja krenu članovi stanice Ogulin iz smjera Jasenka te članovi stanice Delnice iz smjera Tuka, izvijestio je HGSS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi spašavatelj došli su do unesrećenog u 19.50 sati, a ubrzo nakon toga i ostali. Ozljeda se imobilizirala i unesrećeni je smješten u transportno sredstvo nakon čega je započeo zahtjevan transport prema vozilima. Unesrećeni je, nakon dva sata probijanja kroz zahtjevan teren, stavljen u vozilo HGSS-a te predan ogulinskoj bolnici noćas u 00.20 sati.

"Akcija je brzo, efikasno i uspješno odrađena zahvaljujući suradnji i složnosti između stanica Ogulin i Delnice, što pokazuje snagu i jedinstvo HGSS-a. U akciji je sudjelovalo 10 članova stanice Ogulin, 13 članova stanice Delnice i član stanice Zagreb. Unesrećenom želimo brz oporavak", naveli su HGSS-ovci na svojoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLEDAJTE VIDEO: Četiri Kineza uče od najboljih HGSS-ovaca: 'Voda je ledenoi hladna. Ali u redu, moramo to učiniti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo