'HDZ 1941' / Dalija Orešković prozvala Plenkovića: 'Kukavičko jaje, trula jabuka Europske unije'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Andreja Plenkovića i njegovu listu za europski parlament treba označiti kao kukavičje jaje i trulu jabuku Europske unije', poručila je Dalija Orešković

8.5.2024.
18:06
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na današnji dan 1945. godine, partizanska vojska ušla je u Zagreb čime je prestala postojati NDH. Saborska zastupnica Dalija Orešković na svojem Facebook profilu Zagrebu čestitala Dan oslobođenja od fašizma, ali također je napisala da simbolika današnjeg datum prikazuje koliko je "bolan naš nacionalni sunovrat i poraz". Premijera Andreja Plenkovića nazvala je "kukavičkim jajetom i trulom jabukom Europske unije".

"Simbolika današnjeg datuma prikazuje koliko je bolan naš nacionalni sunovrat i poraz, ne nas u opoziciji, ne Plenkovića, već svih nas kao građana i državljana, poraz jedne nacije čija vlast iz ciklusa u ciklus gazi temeljne ustavne vrijednosti i prodaje naše zajedničko i javno dobro za Judine škude, šačici pohlepnih i kvarnih. Ustav RH polazi od civilizacijskih vrijednosti antifašizma, a temelj naše državne suverenosti izražava nasuprot proglašenju NDH. No DP, nova vlast u državi, polazi od povijesnog revizionizma i svrstavanja Hrvatske na krivu stranu povijesti", napisala je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OKEJ?! /

Penavu upitali jesu li povukli kaznenu prijavu protiv Plenkovića. Pogledajte urnebesan odgovor

Image
OKEJ?! /

Penavu upitali jesu li povukli kaznenu prijavu protiv Plenkovića. Pogledajte urnebesan odgovor

Također smatra da je već duže vrijeme nepoželjno obilježavati antifašističke datume. "Iako je Grad Zagreb glavni grad Hrvatske u kojem su smještena sva ključna tijela državne vlasti, Dan oslobođenja od fašizma nije u pozornosti državnog vrha. Stoga sutra, 9.5. na Dan Europe koja je bez vrijednosti i tekovina antifašizma nezamisliva, Andreja Plenkovića i njegovu listu za europski parlament treba označiti kao kukavičje jaje i trulu jabuku Europske unije, kako zbog korupcije, tako i zbog crne desnice kojoj je upravo Andrej Plenković prvo dao pravo na povijesni revizionizam, a potom i poljoprivredu, gospodarstvo, energetske i druge ključne državne resurse u ruke", poručila je Orešković.

"Gradu Zagrebu čestitam Dan oslobođenja od fašizma, a s obzirom na današnju vijest o stvaranju parlamentarne većine i vlasti koju nazivam 'HDZ 1941', sve progresivne, nepotkupljene i neprodane snage ovog društva pozivam na buđenje i otpor", zaključno je kazala Dalija Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dalija Orešković: 'Vidjela sam da neki koalicijski partneri imaju drugačiji tretman u pregovorima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo