LUDNICA NA ETIHADU / Povijesna titula za Manchester City: Nitko nikad nije osvojio četiri naslova u nizu

Image
Foto: Profimedia

Manchester City je osvojio ukupno deseti naslov prvaka Premier lige, ali i šesti trofej u posljednjih sedam sezona

19.5.2024.
19:50
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka engleske Premier lige nakon što su u domaćem ogledu posljednjeg, 38. kola, pobijedili pred svojim navijačima West Ham 3-1.

Image
ISPUNIO SAN /

Ivan Perišić kapetan Hajduka u slavlju protiv Gorice

Image
ISPUNIO SAN /

Ivan Perišić kapetan Hajduka u slavlju protiv Gorice

Istovremeno, Arsenal je na svom Emirates stadionu pobijedio Everton 2-1, ali je Manchester City zadržao dva boda prednosti na vrhu ljestvice te je, kao i prošle sezone, slavio ispred drugoplasiranog Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je osvojio ukupno deseti naslov prvaka Premier lige, ali i šesti trofej u posljednjih sedam sezona. Arsenal i dalje čeka prvi naslov prvaka nakon daleke sezone 2003./04. Manchester Cityju je ovo bio četvrti uzastopni naslov prvaka što nikada u povijesti nije uspjelo ni jednom drugom engleskom klubu.

Rekorder po broju naslova je Manchester United koji je 20 puta bio prvak. Liverpool ima 19 naslova, Arsenal 13, Manchester City je sada na deset, a Everton na devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester Cityju nije trebalo puno da bi poveo protiv West Hama. Već u drugoj minuti sjajno je s 18 metara odapeo Phil Foden i zabio u suprotne rašlje za 1-0. Već u 18. minuti Foden, najbolji igrač ove sezone u Premier ligi, je zabio novi pogodak za 2-0.

Image
Foto: Profimedia

Kroz cijelo prvo poluvrijeme City je potpuno dominirao, mogao je zabiti još barem dva-tri pogotka, a onda su se gosti uspjeli vratiti u igru malo prije odlaska na odmor. Odlično je reagirao Kudus te je 'škaricama' pogodio za smanjenje na 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dvoboja igralo se gotovo isključivo pred gostujućim vratima, a sve je zaključio Rodri golom u 59. minuti za konačnih 3-1. Manchester City ove sezone još ima priliku osvojiti FA kup. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol vrlo dobro je odradio cijelu utakmicu za Manchester City, a za prvaka je zaigrao i Mateo Kovačić koji je u igru ušao u 91. minuti.

Arsenal je ponovno ostao korak do titule premda je, na težak način, odradio svoj dio posla. Pobijedio je na Emiratesu Everton s 2-1 iako mu je to na kraju malo značilo. Gosti su poveli golom Gueyea iz slobodnog udarca u 40. minuti, a rezultat su na stranu domaćina okrenuli Tomiyasu i Havertz golovima u 43. i 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeplasirani Liverpool je na Anfieldu, u posljednjem susretu gdje je Juergen Klopp vodio momčad, svladao Wolverhampton 2-0 pogocima Mac Allistera u 34. i Quansaha u 40. minuti. U Ligu prvaka izravno ide i četvrta Aston Villa koja je u zadnjem kolu teško nastradala kod Crystal Palacea.

Pobijedio je Crystal Palace 5-0 te je tako začinio sjajan drugi dio sezone. Tri pogotka dao je Maateta, a dva Eze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Premier lige ispadaju Sheffield United, Burnley i Luton. Sve je bilo poznato i prije zadnjeg kola, a formalnost oko posljednjeg putnika u Championship je obavljena time što je Nottingham Forest pobijedio u gostima Burnley 2-1, dok je Luton pred svojim navijačima s 2-4 izgubio od Fulhama.

Chelsea je pobijedio Bournemouth 2-1 golovima Caiceda i Sterlinga čime je zadržao šesto mjesto na ljestvici, dok su iza njega sedmi Newcastle i osmi Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike