'PLAVI IMAJU GARD PRVAKA' / Jakirović i ekipa preživjeli turbulencije: 'Dinamo je pokazao pobjednički mentalitet, ono što fali Rijeci i Hajduku'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Jerko Leko dao je blitz intervju portalu Net.hr o HNL-u

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

7.5.2024.
5:37
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je napravio odlučni, završni i ključni korak prema obrani još jednog naslova prvaka Hrvatske. Cijelu sezonu su zagrebački plavi bili u situaciji da su morali hvatati konkurente. Predstave im nisu bile bajne, dogodili su se i odlasci vedeta prošlog ljeta i dolazak novog trenera Sergeja Jakirovića kojem je trebalo vremena da se sve to posloži. Avion zvan Dinamo prošao je turbulencije na svom putu koji nije još završio, ali je avion u fazi zaključivanja leta i slijetanja. Dugo je trajao let pun tubulencija. Kada su se riješili svih europskih tereta, Dinamo se mogao fokusirati na prvo mjesto. Pitanje je što bi bilo da su Plavi prošli PAOK i plasirali se u četvrtfinale Konferencijske lige.

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Image
STRUČNA ANALIZA /

'Kvarner tuguje, ali je i ponosan. Ovo nije tragedija, nego jednostavno nogomet i Dinamo'

Image
STRUČNA ANALIZA /

'Kvarner tuguje, ali je i ponosan. Ovo nije tragedija, nego jednostavno nogomet i Dinamo'

No, pustimo sad to. Dinamo, pod opterećenjem i u teškoj situaciji, težoj nego inače, u sezoni u kojoj su prijetili, prvo Hajduk, a onda Rijeka, uspio se othrvati takmacima i 3 kola prije kraja otići na +4 u odnosu na drugoplasiranu Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statistički gledamo, Rijeka je bila bolja jer je imala više udaraca na gol, konkretniji, ali očekivano. Dinamo nije imao razloga za divljanje, što se tiče prema naprijed. Bili su strpljivi. Gubili su i vratili su se. Dinamo je pokazao gard prvaka. Nisu potonuli nakon 1-0. Nakon pogotka Petkovića su se vratili, još više digli i isto lijepim golom Arbëra Hoxha preokrenuli stvari u svoju korist. Dinamo je pokazao pobjednički mentalitet", rekao je za Net.hr Jerko Leko, bivši nogometaš Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije, između ostalih selekcija za koje je nastupao. Leko je trenutno trener drugoligaša Jaruna.

"Dinamo je pokazao ono što fali i Rijeci i Hajduku kad su tu blizu, a nikako da tu vodeću poziciju stablizira. Rijeka je djelovala i igrala puno bolje. Nisu imali pritisak osvajanja prvog mjesta. Bili su vodeći u drugom dijelu sezone, ali nakon što je Dinamo ispao iz Europe približio im se. Tu je nekako, po meni, njihova igra počela padati. Ne u smislu fizikalija nego psihološkom smislu. Dinamo, kad je dobio gol u 49. s bijele točke, vidjelo se da nisu uzdrmani, opterećeni što gube. Nisu bili šokirani, ni malo", zaključio je Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja HNL-a su još 3 kola. Dinamo je prvi sa 71 bodova. Rijeka druga sa 71., dok je splitski Hajduk na trećem mjestu sa osvojenih svega 61 bod. Osijek je na 4. mjestu sa 10 bodova manje. Lokomotiva i Osijek se bore za Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo