IZ MAKEDONIJE STIŽE VIJEST: / Lino Červar se vraća u Hrvatsku, Metalurg pronašao novog trenera

Image
Foto: AFP, PATRICK HERTZOG

Makedonci "vraćaju" Linu Červara u Hrvatsku. Ako je suditi prema pisanju portala 24rakomet.

16.2.2017.
18:18
AFP, PATRICK HERTZOG
VOYO logo

Prošlog tjedna je PPD Zagreb gostovao u Skopju, što je bila idealna prilika za razgovor gazde hrvatskog rukometa Zorana Gopca s Červarom koji zadnjih sedam godina radi u Makedoniji, vodi Metalurg i reprezentaciju.

Odluka do kraja mjeseca

"Ne krijem da je moj dom Hrvatska, a moja drugi dom Makedonija. Želim prvo razgovarati s gazdom kluba Minčom Jordanovim i predsjednikom saveza Živkom Mukaetovim", rekao je tad Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je da 66-godišnjeg legendarnog rukometnog trenera "kopka" povratak u Hrvatsku i izazov Europskog prvenstva 2018. godine na domaćem terenu. Prema anketama koje su napravljene nakon smjene Željka Babića, Červar je prvi favorit za preuzimanje Kauboja. Ne samo javnosti, već i Gopčev.

Nakon skopskog sastanka Gobac je potvrdio kako je Červar jedini hrvatski kandidat za reprezentaciju, a u konkurenciji su još strani stručnjaci, poput Španjolca Valera Rivere koji vodi Katar, Juana Carlosa Pastora i bivšeg danskog izbornika Ulrika Wilbeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo svoje, a Lino svoje uvjete pa ćemo vidjeti do kraja mjeseca kakva će biti njegova odluka", kazao je prije par dana Gobac.

Uvjet HRS-a je da Červar vodi samo reprezentaciju, bez klupskog angažmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POČELI PREGOVORI: /

Červar iznio uvjete, ali još tri spektakularna imena kandidiraju za klupu Hrvatske!

Image
POČELI PREGOVORI: /

Červar iznio uvjete, ali još tri spektakularna imena kandidiraju za klupu Hrvatske!

Nešto se 'kuha'

Červar je s Hrvatskom osvojio svjetsko zlato u Portugalu 2003., godinu dana kasnije i olimpijsko u Ateni. Stručnjak iz Umaga ima sjajan status u Makedoniji, gdje za dva posla godišnje zarađuje oko 200.000 eura. U Hrvatskoj bi taj iznos bio znatno manje, oko 60.000 eura.

Očito se nešto "kuha", Červar bi uskoro trebao priopćiti svoju odluku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo