Uskrs je vrijeme kada mnogi ljudi dobiju ogromnu količinu čokoladnih jaja, koja je gotovo nemoguće pojesti u jednom danu. Većina ljudi iz tog razloga ostatak čokoladnih jaja spremi u hladnjak, no je li to dobra ideja?
Stručnjak Tim Kelly (33) koji profesionalno isprobava uskršnja jaja za Morrisons, otkrio je kako biste zapravo trebali čuvati svoje ukusne poslastice, a to bi se moglo pokazati kontroverznim onima koji vole jesti ohlađene čokolade.
Nije pametno držati ih u hladnjaku
Rekao je da oni koji drže čokoladu u hladnjaku to rade pogrešno jer zapravo čini nešto poslastici što nije idealno.
"Ne biste trebali čuvati uskršnja jaja u hladnjaku. Ali ako inzistirate, trebali biste ih spremiti vrlo blizu vremena kada ćete ih pojesti", rekao je Tim za Mirror, a mnogi su se pitali zašto?
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/a8c34fd0-ef52-11ee-844d-ee3c76acc482/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
"Čuvanje čokolade u hladnjaku može poremetiti masnoću, a u biti kada se otopi i ponovno zagrije na sobnoj temperaturi, omogućuje masnoći da se kristalizira na određeni način, što joj daje teksturu koju svi vole u čokoladi.
Kada ohladite čokoladu, ona poremeti strukturu masnoće i može se dogoditi ono što mi zovemo 'cvjetanje', a to je kada površina čokolade pobijeli jer masnoća izlazi na površinu, a ljudi to ne vole. To znači da je tekstura smiješna i da ne izgleda baš privlačno", objasnio je Tim.
Kako to zaobići?
No, otkrio je način kako to zaobići.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/09278580-ef53-11ee-be26-7ecc6c482c09/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Tim je priznao da jako voli hladnu čokoladu, pa je savjetovao da je najbolje čuvati je u hladnjaku 20 minuta prije jela. Pogotovo ljeti kad je malo toplije i čokolada malo omekša, dodao je.
POGLEDAJTE VIDEO: Navala na tržnice uoči Uskrsa, službeno počela i predizborna kampanja