Naime, istraživači su pronašli povezanost konzumiranja prženih krumpirića s većim rizikom od prerane smrti. Pratili su prehrambene navike 4.400 pojedinaca u dobi od 45 do 79 godina tijekom osam godina.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/9fe416c0-922a-11eb-b495-0242ac120010/original.gif)
Studija, međutim, nije zaključila da ćete umrijeti ako jedete pomfrit, već da su ga češće jeli oni ljudi koji su umrli tijekom istraživanja, točnije njih 236. "Prženi krumpiri su hrana s puno kalorija, natrija, a ponekad i trans-masnoća te nemaju skoro nikakvu nutritivnu vrijednost", objasnila je nutricionistica Jessica Cording, piše Daily Mail.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/9f9f0224-922a-11eb-abb5-0242ac12000f/original.gif)
Također je spomenula da su na rezultat sigurno utjecali i drugi faktori poput druge hrane. Primjerice, ako je uz krumpir pojedinac jeo i salatu, onda ta kombinacija dovodi do drukčijih efekata u tijelu nego što bi to bilo s krumpirićima i hamburgerom.
"Čini se da su ljudi koji su konzumirali prženi krumpir dvaput tjedno imali prilično nezdrav stil života", složila se Beth Warren, autorica knjige Living A Real Life With Real Food. Zaključila je da ispitanici nisu umrli samo od prženih krumpira već im je jelovnik općenito bio siromašan nutritivnim sastojcima.