Australka Cassie objavila je na Facebooku da zamata namirnice poput zelene salate, mrkve i celera u foliju, što im pomaže da ostanu jestivi tjednima, čak i mjesecima.
![Chanel.jpg](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/90135d1e-b672-11ed-a427-3a506409d9e2/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
![salata.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/edc33f0a-b673-11ed-8984-3e25a07b9768/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
"Imam ovu zelenu salatu s oznakom upotrebe od siječnja koja je i dandanas hrskava i jestiva. Ja sam jedina koja je jede i ne koristim je puno odjednom, samo za wraps ili taco za ručak", rekla je i dodala kako je to učinila: "Cijelu salatu sam zamotala u foliju i držala u vrećici u kojoj je stigla".
![šparoge u foliji.jpg](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/a0b30384-b674-11ed-a51a-3a506409d9e2/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Razlog zašto folija dobro funkcionira u održavanju hrane dulje svježom je taj što folija štiti hranu od bakterija i gljivica koje se prenose zrakom te pomaže u zadržavanju vlage kako se hrana ne bi isušila tako brzo. Također dobro funkcionira s hranom u zamrzivaču jer je bolje hermetički zatvorena oko hrane.
![umak od rajčice.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/edc4d6f8-b673-11ed-83d5-3e25a07b9768/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Savjeti od Chantel Mile za dulje trajanje hrane: 1. Dodatni umak od rajčice zamrznite u posudama za led, trajat će mjesecima.
![krumpir i jabuka.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/edc90d04-b673-11ed-8079-7a2310d733b1/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
2. Spremite jabuku s krumpirom kako biste spriječili ljuštenje
![rajčice.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/079cffb8-b676-11ed-a332-3a506409d9e2/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
3. Čuvajte rajčice naopačke kako bi se produžio rok trajanja
![zelje.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/35b6b09c-b676-11ed-8be4-e650962bc913/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
4. Stavite ubrus na zelje kako bi dulje ostalo svježe
![skladištenje.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/0dcfb510-b676-11ed-b003-3a506409d9e2/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
5. Stavite marshmallow u smeđi šećer kako ne bi postao tvrd
![maslac.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/1160360a-b676-11ed-84cf-3a506409d9e2/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
6. Maslac od orašastih plodova pohranite naopako kako biste spriječili odvajanje
![celer.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/15d7275c-b676-11ed-b65c-7a2310d733b1/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
7. Celer stavite u vodu kako bi duže ostao hrskav
![limun i avokado.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/4ed1c4ae-b676-11ed-a952-7a2310d733b1/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
8. Čuvajte limun s avokadom kako ne bi posmeđio
![bilje.JPG](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/1c188d5e-b676-11ed-9b44-7a2310d733b1/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
9. Čuvajte začinsko bilje zajedno s vodom i plastičnom vrećicom na vrhu kako biste spriječili da ne uvene
MOGUĆE JE - ITEKAKO / Pokazala trik za održavanje svježeg povrća mjesecima i postala hit: 'Jedem ovu zelenu salatu od siječnja...'
Jedna majka je podijelila jednostavan trik koji njezino povrće održava svježim mjesecima, a sve što vam treba je samo jedan jeftini proizvod.