Amaterska kuharica podijelila je recept svoje svekrve za "epski pečeni krumpir", objašnjavajući kako je korištenje vilice i cjedila tajna u spravljanju superhrskavog krumpira.
Jessica iz Australije objavila je u Facebook grupi vrlo detaljne upute za izradu pečenog krumpira na ovaj način.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/28a955cc-b33e-11eb-9b53-0242ac12001b/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
"Dobila sam gomilu pitanja kako napraviti najbolji pečeni krumpir na svijetu, kakav spravlja moja svekrva, pa sam vam odlučila sve objasniti korak po korak", napisala je mlada Australka, a zatim otkrila recept, koji prenosimo s portala Daily Mail.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/28ad8868-b33e-11eb-a2f8-0242ac12001b/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Sastojci:
- žuti krumpir, prerezan na pola
- biljno ulje
- sol i papar
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/28af67f0-b33e-11eb-8d30-0242ac12001b/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Priprema:
- Krumpir ogulite i prerežite na pola, a zatim kuhajte dok ne omekša, oko 20 minuta.
- Krumpir procijedite i izbodite vilicom, a onda ga stavite u posudu za pečenje te zalijte biljnim uljem. Dobro protresite posudu da se krumpiri prekriju uljem, a zatim ih začinite.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva 30 minuta s jedne strane, a potom ga okrenite i pecite još 30 minuta s druge strane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa