Sastojci za bakalar s krumpirom:
400 g bakalara 1 kg krumpira 2,5 dl ulja (maslinovo i obično) sol, papar češnjak, zeleni peršin
Priprema bakalara s krumpirom:
Bakalar treba dobro istući batom i namakati u vodi tri dana, a vodu je potrebno promijeniti svaki dan.
Izvadite bakalar i stavite ga kuhati dok ne postane mekan kako bi se mogao očisititi rukom od drača i kosti.
Ne mojte bacati vodu u kojoj se kuhao, odložite ju sa strane.
Ogulite krumpir, operite ga, narežite na tanke ploške i poslažite ga u lim. Slažite red krumpira, red bakalara.
Svaki red treba posuti sitno sjeckanim češnjakom i peršinom, te preliti toplim uljem. Posolite i popaprite.
Kad je sve posloženo, ulijte malo vode u kojoj se kuhao bakalar, prkrite folijom i pecite u pećnici dok krumpir ne omekša.