BBQ MAJSTORIJE SA ŠPIČEKOM / Kreativni chef je uz pomoć naše najbolje skijašice pokazao kako pripremiti vege gurmansko obilje na roštilju

Image

U četvrtoj epizodi kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR našem je chefu u goste stigla najbolja hrvatska skijašica Zrinka Ljutić

17.5.2024.
10:13
VOYO logo

Ako trebate malo inspiracije za roštilj, na pravom ste mjestu! Četvrta epizoda našeg kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR posvećena je raskoši vegetarijanskih jela s roštilja. Naš chef Špiček će ovoga puta pokazati kako uživati u čarima roštiljanja bez mesa.

Raznovrsne vege delicije i mnogo zdravog povrća oduševit će svačije nepce i pružiti pravi roštiljski doživljaj, bez obzira na to jeste li vegetarijanac ili samo želite raznolikost na svom roštilju. Špiček će otkriti kako pripremiti i začiniti savršene vege burgere i kobasice te zanimljiv prilog od cvjetače i celera koje ćete ubuduće zasigurno redovito spremati na roštilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom posebnom vege izdanju kulinarskog specijala, u goste Špičeku stigla je Zrinka Ljutić, najbolja hrvatska skijašica. Naš chef i njegova gošća odmah su se zajednički primili posla pa dok je Špiček pripremao sve potrebno za roštilj, Zrinka je sjeckala povrće.

Image

Uz vege burgere, Špiček je odabrao i vege kobasice, a njih je začinio naribanim SPAR halloumi sirom, posebnom vrstom sira koji se priprema od kozjeg i ovčjeg mlijeka. Halloumi sir se ne topi pa je odličan izbor za peći na roštilju, no može funkcionirati i nariban kao začin glavnom jelu, otkrio nam je chef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vege rapsodija s grilla

Za prilog, Špiček je osmislio zanimljivu kombinaciju cvjetače i celera koju je začinio s malo soli i papra, maslinovog i malo suncokretovog ulja te posuo krušnim mrvicama kako bi povrće dobilo fino hrskavu koricu i na kraju zapekao na roštilju.

Nakon što su vege specijaliteti pečeni, došlo je vrijeme za serviranje. Dok je Špiček pripremao salatu, Zrinka je za to vrijeme pripremala vege burgere i vege hot dogove koje je začinila SPAR Veggie tartarom i SPAR Dijon-Senfom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro ti omjeri idu, dobro koristiš i tartar i senf, pohvalio ju je Špiček. Kada je sve pripremljeno i posluženo, preostalo je još jedino uživati u finim vege delicijama s grilla.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAR Veggie veganski burgeri

SPAR Veggie vegetarijanske kobasice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAR Halloumi sir

SPAR Mileram

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAR Veggie lepinje by Neni

S-BUDGET Mini pecivo za Hot dog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S-BUDGET Krušne mrvice

S BUDGET Suncokretovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAR PREMIUM ekstra djevičansko maslinovo ulje Istra

SPAR Veggie tartar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAR Dijon-Senf

S-BUDGET Mini Mozzarella

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvjetača

Bosiljak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

150 grama rukole

Stabiljka celera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAR Sol

SPAR Papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAR Ružmarin

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lepinje i mini peciva prerežite po pola i zapecite na roštilju. Stabljiku celera narežite na manje komade, a cvjetaču narežite na ploške debljine dva centimetra. Narezani celer i cvjetaču pomiješajte i začinite sa soli, paprom, malo maslinovog ulja i malo suncokretovog ulja te pospite krušnim mrvicama kako bi povrće dobilo laganu hrskavu koricu.

Začinjeno povrće stavite u posudu za pečenje i pecite na roštilju pet ili šest minuta, ovisno o jačini vatre. Kada je pečeno, povrće pomiješajte s malo SPAR Milerama. Tako pripremljeno povrće može se jesti toplo, a možete ga i ohladiti, marinirati s limunom i drugim začinima po ukusu i servirati kao salatu, otkrio je Špiček. Uz prilog povrća sa žara, Špiček je pripremio i svježu salatu od rukole, cherry rajčica i S-BUDGET Mini Mozzarella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Lepinje zapečene na roštilju potom premažite SPAR Veggie tartarom pa na tako pripremljenu podlogu dodajte vege burger koji ste ispekli na roštilju i na kraju poklopite drugom polovicom lepinje. Mini peciva premažite SPAR Dijon-Senfom, pospite naribanim SPAR Halloumi sirom pa na sve dodajte nekoliko vege kobasica te poklopite drugom polovicom peciva.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo