TOPLO, ALI... / Kakvo nas vrijeme čeka za vikend i vraćaju li se uskoro vrućine? Evo što kažu meteorolozi

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj znatno sunčanije i toplije, ali je sasvim stabilno pa postoji još mogućnost za neki kraći pljusak. Temperature će se kretati između 21 i 23 stupnjeva

4.5.2024.
9:03
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Nakon više tmurnih dana i nevremena koje je stvorilo probleme u dijelovima zemlje, stigao nam je pravi proljetni vikend. Bit će promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, češćom u unutrašnjosti u prvom dijelu dana. Poslijepodne smanjene naoblake, osobito na Jadranu, ali i dalje uz mogućnost za poneki lokalni pljusak, ali toplije s temperaturama koje će se penjati do čak 23 stupnja, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Prema sredini dana smanjenje naoblake. Vjetar slab, u Slavoniji i na moru umjeren sjeverozapadni, pod Velebitom nakratko bura. Na kopnu najniža temperatura između osam i 11 Celzijevih stupnjeva, a duž obale i na otocima oko 12 do 13 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRESE SE ČEŠĆE NEGO INAČE /

Seizmolog Kuk o potresu koji je osjetilo pola Hrvatske: 'U zadnje vrijeme seizmička aktivnost je pojačana'

Image
TRESE SE ČEŠĆE NEGO INAČE /

Seizmolog Kuk o potresu koji je osjetilo pola Hrvatske: 'U zadnje vrijeme seizmička aktivnost je pojačana'

Stiže južina

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj znatno sunčanije i toplije, ali je sasvim stabilno pa postoji još mogućnost za neki kraći pljusak. Temperature će se kretati između 21 i 23 stupnjeva. Na istoku slijedi razvedravanje, a tek oko slavonskog gorja ili na zapadu Podravine može pasti poneki kraći pljusak. I ovdje će biti osjetno toplije uz 22 odnosno 23 stupnja.

U Dalmaciji većinom sunčano, no kako je ranije upozorio RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić, u zaleđu valja računati na kraće lokalne pljuskove. Temperatura i ovdje malo više s oko 22-23 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju još sunčanije i toplije, a onda kreće južina koja će nas pratiti i u novom tjednu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu u nedjelju sunčanije i još malo toplije. Kreće zatim južina. Pojačan jugozapadnjak uz umjerenu naoblaku u ponedjeljak najavit će promjenjiviju sredinu novog tjedna. Jači pljuskovi stižu tijekom utorka, zatim nešto rjeđi, ali uz sjeveroistočni vjetar manje toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu pretežno sunčano i toplo do utorka. U novom tjednu jugo, u utorak uz porast naoblake raste i vjerojatnost za kišu i pljuskove, najprije na sjevernom dijelu, a u srijedu i u Dalmaciji. Razvedravanje u četvrtak uz okretanje na buru.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL-ov meteorolog otkrio kakav će biti prvi svibanjski vikend

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike