NIŽE TEMPERATURE / U kavi na suncu bi danas mogli uživati samo Dalmatinci. U ostatku zemlje pljuskovi

Temperature će se u petak kretati između 11 i 20 Celzijevih stupnjeva. Idući dani bi trebali biti nešto topliji, ali svejedno neće izostati pljuskova, grmljavine i vjetra

3.5.2024.
6:18
VOYO logo

Fronta se premješta preko naših krajeva i sutra odmiče malo prema istoku. No, nad nama i dalje ostaje kružiti dosta vlage, dok pritječe i nešto hladniji zrak. U takvim okolnostima u petak ujutro i prijepodne pretežno oblačno, tek na Jadranu uz nešto češća sunčana razdoblja. Povremena kiša u cijeloj zemlji, na istoku moguće obilnija, a osobito uz Jadran može biti i pljuskova praćenih grmljavinom, ali to sve uglavnom u noći, a ujutro nešto rjeđe.

Vjetar uglavnom slab zapadni i jugozapadni, samo u Dalmaciji prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Jutro malo svježije - na kopnu oko 10 stupnjeva, samo u gorju koji manje, a na moru između 11 i 14 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVIĐENA ANOMALIJA /

Znanstvenici u 'neobranom grožđu' zbog klimatskog kaosa: Ako se ne smiri do kolovoza, u problemu smo

Image
NEVIĐENA ANOMALIJA /

Znanstvenici u 'neobranom grožđu' zbog klimatskog kaosa: Ako se ne smiri do kolovoza, u problemu smo

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje većinom oblačno, češće s kišom, lokalno i pljuskovima. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak osjetno svježije - između 16 i 18 stupnjeva

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, povremeno uz kišu ili kratkotrajni pljusak, u Podravini moguće i koji izraženiji. Vjetar uglavnom slab, a temperatura oko 18 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji dulja sunčana razdoblja, a tek pokoji kraći pljusak izgledan je u zaobalju. Puhat će uglavnom umjeren, ponegdje i pojačan sjeverozapadnjak, a temperatura nekoliko stupnjeva niža od današnje - 18, 19, lokalno i 20 Celzija.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, povremeno uz malo kiše, osobito u Istri i na širem riječkom području. U gorju pak pretežno, ponegdje i potpuno oblačno i kišovito. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura između 15 i 18 stupnjeva, samo u gorskim predjelima ponegdje niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoza za kopno

Idućih dana na kopnu sve više sunca i ponovno malo toplije, ali bez prave stabilizacije vremena. Još u subotu pokoji pljusak, moguće i grmljavina, osobito na zapadu. U nedjelju i ponedjeljak pretežno sunčano i uglavnom suho, ali to samo kratkotrajno jer su nova kiša, pljuskovi i grmljavina izgledni od utorka. Zapuhat će slab do umjeren, u gorju početkom novog tjedna na udare i jak jugozapadnjak.

Prognoza za more

Na Jadranu već u subotu stabilnije i sunčanije, tek tu i tamo još može pasti koja kap kiše, uglavnom u zaobalju. Potom pretežno sunčano sve do utorka kada će postupno biti sve više oblaka, u srijedu i kiše i pljuskova. Sjeverozapadnjak okreće na jugozapadnjak, potom i jugo, a temperatura i ovdje malo viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dekan agronomije: 'Klima se mijenja, morat ćemo se prilagoditi'

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo