Stavio bocu octa na toplo ( u ormarić iznad štednjaka), zaboravio na nju, a kada ju je konačno uzeo užasnuo se.
"Nešto iz Aliena živi u našoj boci octa. Koji k... je to" napisao je na društvenoj mreži ispod fotografije.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/bd6048ee-92a3-11eb-b0da-0242ac120010/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
No užas je ubrzo nestao nakon što su mu drugi korisnici objasnili o čemu je riječ.
Prirodni ocat ( voćni ili vinski) dobiva se octenim vrenjem, a bakterija koja pretvara etanol u octenu kiselinu tvori ovu sluzavu tvorevinu, koja može biti iznad površine ili tvoriti sluzavi talog.
Ne samo da Acetobacter ( ili Mycoderma aceti kako su ju prije nazivali) pokazuje da je ocat dobiven prirodno ( a ne iz octene kiseline dobivene suhom destilacijom drveta ) nego uopće ne šteti okolnom octu.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/bd45d1ee-92a3-11eb-827a-0242ac120010/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Jednostavno možete procijediti ocat ( kroz gazu ili filter za kavu) i nastaviti ga koristiti, a ovu "izvanzemaljsku tvorevinu" preliti starim vinom i napraviti novi ocat.
Viralnova.com/ Magazin.hr