Izaberite pravu ribu. Losos i brancin su iznimno pogodni za przenje jer imaju tanku, ukusnu kozu. Izbjegavajte ribe s debljom kozom poput tunjevine i sabljarke.
Prije przenja filete ribe stavite na papirnati ubrus kako biste ih osusili. Zasjecite plitko krajeve fileta na nekoliko mjesta.
Filete posolite i popaprite neposredno prije przenja. Posolite li ih prerano, sol ce izvuci sokove iz ribe.
Koristite tavu u kojoj se toplina ravnomjerno siri. Najbolje su tave od nehrdajuceg celika ili teflonske. Malo je zagrijte prije nego sto u nju stavite ulje.
U tavu potom prvo stavite stranu fileta na kojoj se nalazi koza. Ukoliko koristite tavu od nehrdajuceg celika, moze se dogoditi da se koza zalijepi, ali ne brinite - tijekom przenja ce se odvojiti od tave.
Lagano protresite tavu tijekom przenja kako koza ne bi izgorjela, ali ce postati hrskava.
Nakon nekoliko minuta, okrenite ribu na drugu stranu i kratko przite.