KOMENTIRAO I PLAĆE MINISTARA / Milanović: 'Pupovac i Plenković bude se jedan kraj drugoga u krevetu svako jutro, takvu ljubav nitko nije vidio'

Image
Foto: Marko Lukunic/Goran Stanzl/PIXSELL

Komentirao je i povećanje plaća ministara: 'HDZ-ovci ne žive od plaće, ali saborski zastupnici žive i njihove plaće treba indeksirati jer su godinama iste'

22.5.2024.
13:25
Marko Lukunic/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je u Rijeci sudjelovao na svečanoj sjednici Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci - Dies Academicus.

Nakon prigodnog govora, dao je izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je što neke europske države priznaju Palestinu kao državu.

"Ja sam prvi ili drugi u Europi nakon divljanja Hamasa i nakon divljačke reakcije izraelske vlasti upozorio da će Izrael izgubiti simpatije ako tako nastavi i izgubio je i sada smo tu gdje jesmo. Palestina je već priznata od nekih država i ovo vam je primjer da država mora zauzeti stav, a on se zauzima razgovorom predsjednika Republike i premijera, nešto što Plenković ruši i razbija nekoliko godina. Prije nego što se donese stav, treba razgovarati o tome, što Plenković uzurpira. Kada su ovlasti podijeljene potreban je razgovor, tu ne može biti prva i zadnja Plenkovićeva i ono što njemu privatno odgovara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i povećanje plaća ministara: “HDZ-ovci ne žive od plaće, ali saborski zastupnici žive i njihove plaće treba indeksirati jer su godinama iste." Dodao je da ga se ne tiču plaće ministara i da je njemu njegova plaća dovoljna.

Osvrnuo se i na formiranje nove Vlade: "To ni Vladimir Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka. Radiš jedno, pričaš drugo. Ova priča o tome da, a to Pupovac i njegovi sateliti ponavljaju, da je Plenković zaštitnik Hrvatske od ekstremizma, od ustaštva, to je izmišljotina. Plenković je sklopio sporazum sa strankom koja je na izborima imala 10 posto, nisu dobili ništa, postoji neki razlog zašto ne traže ništa od Plenkovića. Plenković nikoga ne štiti od ničega. Srbi u Hrvatskoj ne trebaju zaštitnike, Plenkovića, a još manje Pupovca”, rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pupovac tamo gdje živi i gdje unosi smutnju svojim zapomaganjem, tamo nitko ne glasa za njega. Hrvatskoj prijeti koruptivni kartel, to je HDZ i ta prijetnja je realna. Građani su tražili da taj tip ode, a on je i dalje premijer. Ako to netko želi usporiti, možemo razgovarati. Je li to protuustavno? Nije. Je li gadljivo? Je. Imao je dovoljno, ne najviše. Netko se našao tko mu je pokrpao rupe, a nije tražio ništa. Ne prijeti Hrvatskoj ustašluk, postoji prijetnja korupcije i lopovluka kad Pupovac i njemu slični dignu ruke za Ivana Turudića. Pupovac radi ono što mu kaže Plenković, vjerujem da se Pupovac i Plenković bude jedan kraj drugoga u krevetu svako jutro, takvu ljubav nitko nije vidio", dodao je.

Cijelu izjavu pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo