'BIT ĆE NEPRISTRANO' / Nakon priopćenja obitelji Šarić, vještaci s prometnog fakulteta o slučaju Banožić: 'O svemu odlučuje Sud'

Image
Foto: Tomislav Miletic, Vinkulja/PIXSELL

Obitelj preminulog Šarića rekla je da se pribojavaju svih potencijalnih naknadnih vještačenja. Stoga smo se obratili Fakultetu prometnih znanosti, odnosno Zavodu za prometno-tehnička vještačenja

22.5.2024.
15:16
Tomislav Miletic, Vinkulja/PIXSELL
VOYO logo

Obitelj Gorana Šarića, 41-godišnjeg vozača koji je život izgubio u prometnoj nesreći za koju je optužen bivši ministar obrane Mario Banožić, jučer je objavila priopćenje u kojem se osvrću na intervju koji je Banožić dao za RTL.

Između ostalog naglasili su da nikom od obitelji nije izrazio sućut te dodaju da se pribojavaju svih potencijalnih naknadnih vještačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podredno želimo naglasiti da smo zahvalni na empatiji hrvatske javnosti, svim ponuđenim oblicima pomoći od strane pojedinaca, kao i informacijama koje smo dobili. Jedna od tih za sada nepotvrđenih informacija je da je okrivljenik u vrlo dobrim prijateljskim odnosima s osobom koja je usko rodbinski povezana s jednim od prometnih vještaka sa Zavoda za prometno-tehnička vještačenja, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti, slijedom čega se po našem osobnom sudu pribojavamo svih možebitnih naknadnih vještačenja po toj Ustanovi", napisali su.

Image
'NIJE IZRAZIO SUĆUT' /

Obitelj preminulog Šarića o mogućem vještačenju: 'Banožićev prijatelj je usko rodbinski povezan...'

Image
'NIJE IZRAZIO SUĆUT' /

Obitelj preminulog Šarića o mogućem vještačenju: 'Banožićev prijatelj je usko rodbinski povezan...'

Stoga smo se nakon tog njihovog odgovora, obratili Fakultetu prometnih znanosti, odnosno Zavodu za prometno-tehnička vještačenja s tog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da Fakultet prometnih znanosti odnosno Zavod za prometno-tehnička vještačenja do sada nije ni na koji način involviran u predmetni postupak niti je odlukom suda određen za vještaka te zbog toga smatraju da njihovo komentiranje ovog slučaja trenutačno nije potrebno.

Ipak, zanimalo nas je kako će Zavod postupiti ako im bude dodijeljeno vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slučaju da dođe do postojanja sumnje da je imenovani vještak, a što Fakultet u ovom trenutku nije, po nekoj osnovi u sukobu interesa sa sudionikom nesreće koja se vještači, stranka u postupku može istaknuti zahtjev za izuzeće vještaka o čemu odlučuje sud", kažu za Danas.hr i dodaju:

"Ukoliko sud imenuje Fakultet odnosno Zavod za prometno-tehnička vještačenja za vještaka, vještačenje će zasigurno biti nepristrano, izrađeno prema najvišim standardima i pravilima struke", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo