imaju i anketu? / Imaju li SDP i Možemo! šanse? Do kraja mjeseca će odlučiti o koaliciji

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvor iz vodstva SDP-a kaže da je ono pokazalo da postoji velik sinergijski potencijal. Odnosno, da bi zajedno u savezu uz kvalitetne politike i nastupe mogli itekako izvući korist u srazu s HDZ-om

3.6.2023.
10:02
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hoće li doći do predizborne koalicije Možemo i SDP-a, bit će poznato do kraja mjeseca. Kako neslužbeno doznaje Večernji list iz Možemo!, ta će stranka do kraja mjeseca donijeti konačnu odluku o načinu izlaska na parlamentarne izbore, odnosno odlučiti hoće li izići samostalno ili u savezu sa SDP-om i potencijalnim drugim strankama.

Isti izvor kaže da će u procesu odlučivanja sudjelovati kompletno članstvo s kojim će sljedećih dana vodstvo stranke voditi razgovore na tu temu, a da će konačnu odluku potom krajem lipnja donijeti Vijeće stranke koje broji 52 člana, navodi dnevnik u broju od subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad su u Možemo isticali da će odluku donijeti, između ostalog, i na temelju istraživanja koje će provesti, odnosno koje bi trebalo pokazati može li se računati na sinergijski učinak u slučaju da dođe do saveza sa SDP-om. Iako se neslužbeno čuje da je takva anketa napravljena, u Možemo! to ne potvrđuju niti demantiraju.

Image
PROBLEMI UNUTAR SDP-A /

Grbin nastoji okupiti što širu koaliciju za nadolazeće izbore, no Ivica Puljak nije dobrodošao

Image
PROBLEMI UNUTAR SDP-A /

Grbin nastoji okupiti što širu koaliciju za nadolazeće izbore, no Ivica Puljak nije dobrodošao

Međutim, svoje istraživanje radio je i SDP, kako doznajemo, a izvor iz vodstva te stranke kaže da je ono pokazalo da postoji velik sinergijski potencijal. Odnosno, da bi zajedno u savezu uz kvalitetne politike i nastupe mogli itekako izvući korist u srazu s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će Možemo! na kraju odlučiti, u ovom trenutku u stranci ne žele insinuirati, ali ono što je već nekoliko mjeseci očito jest da SDP i Možemo! djeluju dosta sinkronizirano, odnosno da u javnosti komuniciraju identične teme, mnoge od njih i zajedno na zajedničkim konferencijama za medije, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike