DOBRE VIJESTI / Vatreni u formi: Asistencija Ivanušeca u pobjedi Feyenoorda

Image
Foto: Profimedia

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Milan Badelj bio je strijelac prvog gola za Genou u 2-1 (0-1) domaćoj pobjedi protiv Sassuola

12.5.2024.
18:20
Profimedia
VOYO logo

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Luka Ivanušec bio je asistent za prvi gol Feyenoorda u 3-2 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv NEC-a iz Nijmegena u susretu predzadnjeg, 33. kola nizozemskog prvenstva.

Image
BUNDESLIGA /

Dva asista Kramarića u golijadi Hoffenheima

Image
BUNDESLIGA /

Dva asista Kramarića u golijadi Hoffenheima

Ivanušec je u 45. minuti proigrao Stengsa koji je doveo sastav iz Rotterdama u vodstvo. U nastavku je NEC dva puta izjednačavao preko Sana (47) i Hansena (80), no Minteh (57) i Ueda (87) su ipak osigurali pobjedu Feyenoordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi Feyenoord sada ima 81 bod, sedam manje od novog prvaka PSV-a iz Eindhovena koji je na gostovanju kod Fortune iz Sittarda igrao 1-1. NEC je šesti sa 50 bodova.

Josip Šutalo odigrao je svih 90 minuta za Ajax kod kojega su Borna Sosa i Jakov Medić ostali na klupi u 3-0 (3-0) domaćoj pobjedi protiv Almere Cityja kojom je sastav iz Amsterdama potvrdio peto mjesto. Sva tri gola postigao je Bergwijn (29, 34, 38). Peti Ajax sada ima 55 bodova, devet manje od četvrtog AZ Alkmaara, a pet više od šestog NEC-a, dok je Almere 13. sa 34 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol Badelja u pobjedi Genoe

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Milan Badelj bio je strijelac prvog gola za Genou u 2-1 (0-1) domaćoj pobjedi protiv Sassuola u susretu 36. kola talijanskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sassuolo, koji se bori za ostanak, poveo je preko Pinamontija (31-11m) koji je u prvom poluvrmeenu iskoristio kazneni udarac, ali Badelj (56) je poravnao nakon 10-ak minuta igre u drugom dijelu. Kapetan genoe je dobro pratio akciju nakon ubacivanja iz kuta te s jednog metra glavom na drugoj vratnici zabio svoj prvi pogodak sezone. Kompletni preokret uslijedio je sedam minuta kasnije kada je nespretni branič Sassuola Kumbulla (63-ag) poslao loptu u vlastitu mrežu nakon brzog protunapada domaćih.

Badelj je igrao do 85. minute za Genou, a u istoj je minuti igru napustio i hrvatski reprezentativni stoper u sastavu Sassuola Martin Erlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genoa je ovom pbojedom preskočila Monzu i sada je 11. sa 46 bodova, dok je Sassuolo ostao predzadnji sa 29 bodova, četiri manje od 16. frosinonea i 17. Empolija koji drže posljednja dva mjesta koja osiguravaju ostanak.

Preokret se dogodio i u Veroni gdje je Torino, kojega vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, svladao domaćina sa 2-1 (0-0). Verona je povela golom Swiderskog (67), ali Savva (77) i Pellegri (83) su osigurali tri boda Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Vlašić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Torina koji se bodovno izjednačio s devetom Fiorentinom, oba sastava imaju po 50 bodova, ali Fiorentina je odigrala dvije utakmice manje. Samo bod više ima osmi Napoli. Verona je i dalje u borbi za ostanak, 14. sa 34 boda.

Ranije u nedjelju je Lazio, kojega vodi Igor Tudor, svladao Empoli sa 2-0 (1-0) golovima Patrica (45+3) i Vecina (89). Lazio je sedmi sa 59 bodova, jednim manje od Atalante i Rome koje igraju međusobno kasnije u nedjelju. Inter je sa 92 boda već osigurao svoj 20. "scudetto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo