BRAVO / Nove odlične vijesti iz Beograda: Stojković i Kanaet prvaci Europe

Image
Foto: HTS

Dodajmo da su odlični bili Marko Golubić i Doris Pole iz zagrebačkog Metalca koji su ostali korak kratki za nove hrvatske medalje

11.5.2024.
19:59
HTS
VOYO logo

Članovi splitskog Marjana Lena Stojković i Toni Kanaet osvojili su naslove europskih prvaka trećeg dana Europskog tekvondo prvenstva koje se održava u Beogradu.

Image
BRAVO /

Sjajne vijesti iz Beograda: Hrvatski predstavnici prvog dana Eura uzeli tri medalje

Image
BRAVO /

Sjajne vijesti iz Beograda: Hrvatski predstavnici prvog dana Eura uzeli tri medalje

Lena Stojković je osvojila i šesto zlato u nizu, trostruka je uzastopna prvakinja Europe u kategoriji do 49 kg i dvostruka uzastopna svjetska prvakinja, a tome je dodala i naslov pobjednica europskih igara. Brončani olimpijac Toni Kanaet postao je drugi put prvak Europe na impresivan način, bez izgubljene runde, a znamo da mu je ovom naslovu prethodio lom noge i taman kad se oporavio i lom ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je Kanaet deklasirao Ukrajinca Konstantina Kosteljeviča koji je prije toga u polufinalu izbacio olimpijskog pobjednika, Rusa Maksima Hramcova.

Kanaet je na putu do finala u kategoriji do 80 kilograma u prvom kolu bio slobodan, u drugom je slavio protiv Čeha Ludwiga s 2-0 da bi četvrtfinalnom pobjedom protiv Danca Hrnica osigurao novu europsku medalju, svoju šestu u karijeri na prvenstvima starog kontinenta. U polufinalu je Kanaet s novih 2-0 pobijedio odličnog Nedžada Husića iz Bosne i Hercegovine iako je u toj borbi bilo i više od samog sportskog dijela jer je Kanaetu još uvijek svježe sjećanje na lom noge koji ga je udaljio od plasmana u Pariz na olimpijske igre, a koji se na Grand Prixu dogodio upravo protiv Husića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastična je bila Lena Stojković, dvije godine zaredom najbolja sportašica Hrvatske u izboru HOO-a, prošle godine i najbolja u izboru SN-i te peterostruka uzastopna zlatna na svjetskim i europskim prvenstvima te europskim igrama.

Lena je na putu do novog finala kategorije do 46 kilograma slavila protiv Azerbajdžanke Hasanzade s 2-0, Cipranke Kouttouki još jednom s 2-0 te Ukrajinke Nahurne, i treći put s 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu protiv Džejle Mekas iz BiH je Lena djelovala kao da neće obraniti naslov, izgubila je prvu rundu 4-9 i gubila u drugoj 3-9, ali je onda još jednom pokazala nevjerojatnu mentalnu snagu za novo slavlje s trenerima Veljkom Laurom Šišom i Tonijem Tomasom.

Dodajmo da su odlični bili Marko Golubić i Doris Pole iz zagrebačkog Metalca koji su ostali korak kratki za nove hrvatske medalje. Marko je turnir otvorio s dvije odlične pobjede protiv Nizozemca i Turčina da bi ga u četvrtfinalu s tijesnih 1-2 u rundama zaustavio svjetski i europski prvak te olimpijski doprvak Britanac Bradly Sinden. Marko je svakako odličnom predstavio najavio olimpijske igre u Parizu gdje će, vjerujemo doći još spremniji i još bolji.
Doris Pole je nastavila s pehovima, nakon što je tri sekunde prije kraja ostala bez vize za Pariz sada je sekundu prije kraja ostala bez medalje na europskom prvenstvu. Nakon pobjede protiv Norvežanke 2-0 u rundama u drami četvrtfinala protiv domaće predstavnice Perišić Doris je imala 1-1 u rundama i vodstvo 5-3 do zadnje sekunde kada je primila udarac i izgubila borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo