NISHIKORI NIJE IMAO MILOSTI: / Rafael Nadal ostao bez olimpijskog odličja

Image

Japanski tenisač Kei Nishikori osvojio je brončanu medalju na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru nakon što je u borbi za 3. mjesto svladao Španjolca Rafaela Nadala sa 6-2, 6-7(1), 6-3.

14.8.2016.
22:22
VOYO logo

Mogao je Nishikori i lakše do olimpijske medalje, imao je set u ruci i dva breaka u drugom u kojem je vodio 5-2. Ipak, odlučujući trenutak meča dogodio se u četvrtoj igri trećeg seta kada Nishikori oduzima servis Španjolcu i dolazi u vodstvo 3-1 koje više nije ispuštao iz ruku.

Za svoje prvo olimpijsko odličje Nishikori se borio dva sata i 49 minuta s Nadalom kojeg je pobijedio tek treći put u dvanaestom međusobnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nishikori je prvi Japanc koji je osvojio odličje nakon 1984. godine i povratka tenisa u olimpijski program, a ukupno drugi u povijesti, jer je 1920. godine na Igrama u Antwerpenu pojedinačno srebro završilo u rukama Ichiye Kumagaea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za naslov olimpijskog pobjednika sastat će se branitelj zlata iz Londona 2012. Britanac Andy Murray i Argentinac Juan Martin del Potro koji je prije četiri godine osvojio broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo