UPALJENI ALARMI / Na Uskrs i do 30 stupnjeva, evo gdje je najtoplije. Ipak, pripremite se za grmljavinu i pljuskove

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Pod DHMZ-ovim upozorenjima za ponedjeljak nalazi se cijela Hrvatska. Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija zbog opasnosti vjetra ponovno su pod narančastim alarmom

31.3.2024.
10:44
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

"Djelomično sunčano i vjetrovito, uz povremeno više oblaka. Malo kiše može pasti uglavnom popodne na zapadu zemlje", stoji u uskršnjoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda. Dodaju da će najviša dnevna temperatura zraka biti između 19 i 24, a na sjeveru unutrašnjosti, osobito na istoku od 26 do 30 °C.

Prema mjerenjima u 9 sati, najviše temperatura zraka izmjerena je u Pločama te iznosi 20.4 °C. Najniža je na Zavižanu gdje je izmjereno 9.5 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Blagdansku atmosferu mogao bi narušiti vjetar. Očekuje se umjeren jugozapadni i južni vjetar, koji će u gorju biti i jak. Na Jadranu bi moglo puhati jako i olujno jugo. Tako su za Kvarner, Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju izdana narančasta upozorenja. Označavaju da je"vrijeme opasno". Osječka, gospićka, kninska, riječka i dubrovačka regija "zažutile" su se zbog potencijalne opasnosti od vjetra.

Image
Foto: DHMZ

Pogoršanje već sutra

"Djelomice sunčano, vjetrovito i toplo. Sredinom dana naoblačenje i kiša, prvo na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru, a do noći gotovo svugdje. Mjestimice moguće nevrijeme, osobito duž obale", stoji u prognozi DHMZ-a za ponedjeljak. Također se očekuje jako i olujno jugo na Jadranu. Najviša dnevna temperatura na Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj od 18 do 23, drugdje između 25 i 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Pod DHMZ-ovim upozorenjima za ponedjeljak nalazi se cijela Hrvatska. Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija zbog opasnosti vjetra ponovno su pod narančastim alarmom. Ostatak karte obojen je u žuto, a prati potencijalna opasnost od vjetra, ali i grmljavinskog nevremena u riječkoj, gospićkoj i kninskoj regiji.

Image
Foto: DHMZ

POGLEDAJTE VIDEO: Uskrs iznimno topao za ovaj dio godine, ali vjetar ipak ne posustaje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo